MAHAN VE BRZEZINSKI’NİN DÜŞÜNCELERİ..

By | 09:58 3 comments




JEOPOLİTİK ADLI KİTABIN 27-31 VE 182-196. SAYFALARI ARASI

Notlu Belge 1 : https://drive.google.com/file/d/0B_6lgYRmU1uCN2ZNT2lDbnBMeDA/view?usp=sharing
Notlu Belge 2 : https://drive.google.com/file/d/0B_6lgYRmU1uCbkhYclZBWENSamc/view?usp=sharing
MAHAN VE BRZEZINSKI’NİN DÜŞÜNCELERİ isimli makaleler incelenmiştir. Çalışmaya yönelik paylaşımlarınızı bekliyoruz. Keyifli okumalar..
 
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

3 yorum:

  1. Mahan'in dusunceleri ve elestirilen fikirleri ile ilgili ozet bilgi iceriyor. Denize hakim olan tum dunyaya hakim olur tezinin savunucusu Mahan'in calismalarinin daha onceki eserlerden faydalanilarak yazildigi spekulasyonlari bir tarafa kendisi daha genisce ele alinmasi gereken bir stratej..

    YanıtlaSil
  2. 2.bolumde Brzezinski'nin Buyuk Satranç Tahtasi tezinden bahsediliyor. Avrasya'nin 4 cografi parcaya ayrildigi bu tezde grup halinde ulkelerin gelecekleri ile ilgili tahminler yapiliyor. Turkiye'nin bolgesindeki rolunden de bahsediliyor. Ingiltere yorulmus bir oyuncu olarak tanimlanmis. Okumaya deger..

    YanıtlaSil
  3. 2.bolumde Brzezinski'nin Buyuk Satranç Tahtasi tezinden bahsediliyor. Avrasya'nin 4 cografi parcaya ayrildigi bu tezde grup halinde ulkelerin gelecekleri ile ilgili tahminler yapiliyor. Turkiye'nin bolgesindeki rolunden de bahsediliyor. Ingiltere yorulmus bir oyuncu olarak tanimlanmis. Okumaya deger..

    YanıtlaSil